• +30 26310 58438
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στρειδόκτενα με Φέτα και Σπανάκι

Υλικά:
 
10 μεσαία στρειδοχτενα μαζι με το κέλυφος(καθαρισμένα καλά)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλη χουφτα σπανάκι (~200γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό της
~75 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη σε κύβους
20ml ούζο (μισό «σφηνάκι»)
1/2 ποτήρι νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
 
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το λάδι, ψιλοκομμένo κρεμμύδι, 1 κουτάλι σκόρδο, και τα στρειδόκτενα ολόκληρα και καθαρισμένα να τσιγαριστούν.
  • Προσθέτουμε σπανάκι, μαϊντανό, ντομάτα, αλάτι, και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε ούζο και μετά από 1 λεπτό θα βάλουμε 1/2 ποτήρι νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο ελαφρά με αλουμινόχαρτο.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την φέτα, και1/2 κουτάλι σούπας μουστάρδα σε χαμηλή φωτιά για 4-5λεπτά.
 
Καλή επιτυχία καλή όρεξη!!
Image