Στρειδόκτενα με Φέτα και Σπανάκι
Υλικά:
10 μεσαία στρειδοχτενα μαζι με το κέλυφος(καθαρισμένα καλά)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλη χουφτα σπανάκι (~200γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό της
~75 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη σε κύβους
20ml ούζο (μισό «σφηνάκι»)
1/2 ποτήρι νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το λάδι, ψιλοκομμένo κρεμμύδι, 1 κουτάλι σκόρδο, και τα στρειδόκτενα ολόκληρα και καθαρισμένα να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε σπανάκι, μαϊντανό, ντομάτα, αλάτι, και πιπέρι.
- Προσθέτουμε ούζο και μετά από 1 λεπτό θα βάλουμε 1/2 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο ελαφρά με αλουμινόχαρτο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, την φέτα, και1/2 κουτάλι σούπας μουστάρδα σε χαμηλή φωτιά για 4-5λεπτά.
Καλή επιτυχία καλή όρεξη!!