Στρειδόχτενα Αχνιστά
Υλικά:
10-12 μεσαία στρειδόχτενα μαζί με το κέλυφος (καλά καθαρισμένα)
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά μικρή Φλωρίνης
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτάλι σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό της
1 ντομάτα μονο τον χυμό της
75-100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι ούζο
1/2 ποτήρι νερό
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα το λάδι, ψιλοκομμένo κρεμμύδι, και τα στρειδόκτενα ολόκληρα και καθαρισμένα για να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε 1 κουτάλι σκόρδο ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1/2 λεμόνι. Το αφήνουμε στην φωτιά για 6 λεπτά
- Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα κουτάλι ούζο. Μετά ρίχνουμε 100ml λευκό κρασί
- Βάζουμε πιπέρι, αρκετό μαϊντανό, και λίγο άνηθο.
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην φωτιά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να δέσει.
- Σουρώνουμε ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από τα κελύφη και από το σκόρδο.
Καλή επιτυχία καλή όρεξη!